Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får största finska ordern någonsin – tre order på elbussar

Volvo Bussar ska leverera totalt 82 elbussar till tre finska städer. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått order på totalt 82 elbussar av modellen Volvo 7900 Electric till tre städer i Finland. 61 av bussarna ska rulla i Helsingfors och utgör Volva Bussars största enskilda order någonsin i landet. Tretton elbussar ska levereras till Joensuu och åtta till Savonlinna, båda i östra Finland.

I Helsingfors kommer 19 av Volvo 7900 Electric-bussarna att vara ledbussar. Samtliga bussar kommer att ha låggolv. Ledbussarna kommer att laddas vid varje ändhållplats medan de övriga 42 bussarna kommer att laddas i depå.

– Det är glädjande att vi på kort tid har tagit hem tre order på elbussar till Finland. Vi är speciellt nöjda med den största ordern till Helsingfors, där vi nu etablerar en stark bas för våra kompletta elektromobilitetslösningar, säger Anna Westerberg, vd för Volvo Bussar, och tillägger:

– Vi accelererar våra ambitioner inom elektromobilitet och har kapacitet och kompetens att leverera både små- och storskaliga elektromobilitetslösningar till städer som vill ha rena och effektiva transportsystem.

Savonlinna är en av de första städerna i Finland som satsar helt på elbussar och leveransen av åtta Volvo 7900 Electric är stadens första elbussar. De tas i trafik i början av 2023.

Bussarna till Jouensuu tas i trafik under sommaren och de som levereras till Helsingfors under hösten.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)