Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler och fler framdörrar öppnas

På måndag öppnas framdörrarna i Västerbotten och Värmland. Foto: Camilla Nordlund/Transdev.

I och med att pandemirestriktionerna till största delen hävdes den 9 februari har framdörrarna på bussarna åter öppnats i större delen av landet – och fler följer. På måndag den 14 februari börjar således dörrarna öppnas i Länstrafiken Västerbottens trafik. Samma dag blir det åter möjligt att stiga ombord på Karlstadsbuss och Värmlandstrafiks bussar via framdörrarna.

Det har Region Värmland Kollektivtrafik, i samråd med Keolis och Nobina, det vill säga trafikentreprenörerna för Karlstadsbuss respektive Värmlandstrafik, beslutat.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda en bredare och mer tillgänglig service igen, nu när föraren och våra resenärer lättare kan prata med varandra, säger Mathias Lindgren som är tätortstrafikchef på Region Värmland.

De stängda framdörrarna har varit en av många åtgärder som gjorts inom kollektivtrafiken under den pågående pandemin. Den senaste månaden har många förare varit hemma på grund av sjukdom, familjekarantän och vab. Detta har inneburit att framför allt Värmlandstrafik har varit tvungna att ställa in vissa turer på grund av förarbrist. Nu är sjukdomsläget mycket bättre och samhället har öppnats upp igen och det är dags att öppna upp trafiken och bussarna som vanligt, framhåller Region Värmland Kollektivtrafik.

I Västerbotten öppnar Transdev framdörrarna på måndag, vilket innebär påstigning fram i tätortstrafiken i Umeå (Ultra), trafiken längs Norrlandskusten, liksom på linjerna från Umeå till Vännäs, Vindeln och Nordmaling. Skellefteå Buss öppnar öppnar för påstigning fram i stadstrafiken i Skellefteå, men också på övriga linjer som trafikeras inom både Skellefteå kommun och i övriga länet. Trafiken från Umeå till bl a Holmsund/Obbola och Sävar utförs av Byberg & Nordin, som också öppnar framdörrarna på måndag.

– Det känns väldigt roligt att vi snart kan välkomna alla resenärer ombord vid framdörren igen. Det ger ett bättre flöde genom bussen och våra resenärer kan få bra service av alla duktiga förare, säger Harriet Söder, vd för Länstrafiken i Västerbotten AB.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)