Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexibelt i väst

Nu introducerar även Västtrafik en flexbiljett. Bild: Västtrafik.

Den 8 mars lanserar Västtrafik sin flexbiljett för resenärer i Västra Götaland som inte reser med kollektivtrafiken varje dag. BNiljetten innehåller tio 24-timmarsbiljetter under 30 dagar och kommer att finnas i Västtrafiks app.

Bakgrunden är att resandet med kollektivtrafiken har förändrats under pandemin och förväntas se annorlunda ut även i framtiden. För att möta nya behov hos de resenärer som reser ofta men inte varje dag, till exempel studenter eller de som jobbar hemma ibland, har Västtrafik tagit fram en ny biljettyp.

Flexbiljetten är tänkt att vara ett alternativ för dem som reser 2–3 dagar i veckan. Priset är 620 kr för en zon, 930 kr för två zoner och 1 425 för tre zoner för vuxna. För ungdomar och studenter 465 kr för en zon, 700 kr för två zoner och 1 070 kr för tre zoner.

– Vi vill kunna möta våra resenärers nya vanor och behov och göra det mer flexibelt att resa med oss. Flexbiljetten är ett alternativ mellan enkelbiljett och periodbiljett helt enkelt. Med biljettlösningar som passar fler kundgrupper hoppas vi att fler väljer att resa kollektivt, det tjänar hela samhället på, säger Maria Björner Brauer, enhetschef Försäljning och Marknad på Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)