Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Örebro återstartar nedlagda busslinjer

En del av den busstrafik i Örebro län som las ner i december kan komma att återstartas efter sommaren. Foto: Länstrafiken Örebro.

Någon eller några av de busslinjer som Länstrafiken Örebro la ner i december kan komma att återstartas efter sommaren. Det är regionstyrelsen i Region Örebro län som föreslår att mer pengar ska avsättas till kollektivtrafiken, både i år och kommande år.

Regionstyrelsen vill avsätta sex miljoner i år och därefter utöka den årliga ekonomiska ramen för kollektivtrafiken med tio miljoner kronor från 2023 och framåt. Syftet är att säkra långsiktigheten i trafikutbudet.

Vilka linjer som kan återstartas kommer regionens samhällsbyggnadsnämnd att besluta. All nedlagd trafik kommer inte att startas upp på nytt enligt förslaget. Det handlar istället om att återupprätta borttagen kollektivtrafik där behovet är störst.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)