Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus: Resenärerna återvänder efter avskaffade restriktioner

Resenärerna har börjat återvända sedan pandemirestriktionerna avskaffats, uppger FlixBus. Foto: Ulo Maasing.

De avskaffade coronarestriktionerna har gjort att resenärerna har börjat återvända. Det konstaterar expressbussföretaget FlixBus som ser en ökande biljettförsäljning. Ökningen började redan dagarna efter det att regeringen meddelat att restriktionerna ska upphöra.

– Både i Danmark och Sverige har vi noterat en ökad biljettförsäljning. Vi ser detta som ett tecken på att samhället börjar att återgå till det normala och att våra kunder börjar resa igen, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus Norden.

Jämfört med föregående år är bokningsläget på FlixBus betydligt högre, uppger företaget. Enligt FlixBus ser biljettförsäljningen under årets sportlov bra ut. Biljettförsäljningen har ökat för både FlixBus och nystartade FlixTrain. FlixBus tror att det positiva bokningsläget kommer att hålla i sig och att passagerarantalet kommer att öka allt eftersom samhället återhämtar sig efter pandemin.

– Under pandemin var vi tvungna att skala ner linjenätet och antalet destinationer. Vi har på senare tid fått förfrågningar om vi kommer att börja köra till destinationer som pausats under pandemin och om vi kommer att öka antalet avgångar. Svaret är ja. Vi planerar att öppna upp och utöka vårt nätverk allt eftersom. Det kommer dock ta tid innan vi kör som tidigare men fortsätter passagerarantalet att öka så kommer vi kunna utöka vårt buss och tågnätverk, säger Kajsa Ekelund.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)