Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Uppstart i Östergötland

Transdev satte på söndagen 32 nya bussar i trafik i Östergötland. Foto: Ola Lindvall, Transdev Sverige.

På söndagen tog Transdev över regionbusstrafiken i Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik på uppdrag av Östgötatrafiken. Samtidigt sattes 32 nya, fossilfria boggibussar och dubbeldäckare in i trafiken. Det aktuella trafikavtalet löper på elva år och omfattar stråken Norrköping–Söderköping–Valdemarsvik, samt landsbygdsområdet Valdemarsviks landsbygd.

I juni kommer Transdev att börja köra expressbusslinjerna Norrköping–Finspång, Finspång–Linköping, Norrköping–Linköping och det lokala stråket Krokek–Norrköping.

Transdev kör buss- och spårvagnstrafiken i Norrköping på uppdrag av Östgötatrafiken sedan 2004 och busstrafiken runt Finspång. Transdev deltar också i forskningsprojektet ”Ride the future” på universitetsområdet och Vallastaden i Linköping där tre självkörande minibussar kör på öppen gata på en slinga på drygt fyra km.

De nya bussar som Transdev nu sätter i trafik i Östergötland är dels tolv Scania Citywide Suburban som drivs med RME och är 14,9 meter långa, dels 20 Scania Van Hool dubbeldäckare, 14,7 meter långa och även de drivna med RME. Samtliga bussar har WiFi och USB-kontakter för passagerarna.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Vi älskade den nya bussen! Så sköna sätten och fint invändigt! Trevlig syn och känsla när man kom in och ett mer lugn! En sak var också att det nya sättet att få folk att sätta på bälte gjorde som man tänkte mer på det och gjorde det! Vi vill ha kvar dom bussarna!!! Bussarna är förbättrade enligt oss!! 😍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)