Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Öppna framdörrar även hos Västtrafik

Den 10 februari öppnas åter framdörrarna på Västtrafiks bussar. Foto: Eddie Löthman.

Även Västtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, har nu beslutat att åter öppna framdörrarna på bussarna. Detta sedan regeringen på torsdagen meddelade att nästan alla coronarestriktioner i landet avvecklas från och med den 9 februari. Även på andra håll öppnas nu framdörrarna, exempelvis i Uppsala som öppnar fram den 9 februari.

Sedan mitten av januari har resenärer inte kunnat gå på genom framdörren på de flesta av Västtrafiks fordon. Även den främre delen av fordonet har varit avspärrad. I samband med att restriktionerna lättar den 9 februari planerar Västtrafik att öppna framdörrarna igen. Öppningen sker från den 10 februari.

– Det är glädjande att restriktionerna lättar igen och vi ser fram emot att kunna återöppna framdörrarna på våra bussar och spårvagnar. Vi har påbörjat arbetet och har en nära dialog med våra trafikföretag som är förarnas arbetsgivare. Öppna framdörrar ger ett bättre flöde för resenärerna och mer plats ombord, säger Anna Johansson, affärsenhetschef på Västtrafik.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)