Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL öppnar framdörrarna

Den 9 februari öppnas framdörrarna åter på alla bussar i SL-trafiken. Foto: Ulo Maasing.

Nu börjar framdörrarna på bussarna öppnas igen. Den 9 februri, när nästan alla coronarestriktioner i landet upphävs, öppnar SL åter framdörrarna i hela SL-trafikens omkring 2 200 bussar. Det betyder att den som vill åter kommer att kunna köpa enkelbiljett med reskassa och betalkort ombord på SL:s bussar.

Bussarnas framdörrar har varit stängda sedan den 13 januari i år. Det var ett beslut som fattades för att säkerställa att trafiken skulle kunna gå för fullt. Beslutet gällde först till och med den sista januari, och förlängdes därefter till och med den 9 februari. Nu kommer beslutet inte att förlängas, utan framdörrarna öppnar åter den 9 februari.

Framdörrarna stängdes den 13 januari efter flera anmälningar och skyddsstopp avseende oro för smitta hos förare. Därmed förelåg även risk för föreläggande från Arbetsmiljöverket.

Den förra perioden med stängda framdörrar innebar att biljettintäkterna från busstrafiken minskade med 100 miljoner kronor per månad.

För att skydda förarna och öppna framdörrarna, installerades skyddsglas i alla SL:s bussar under våren 2021. Dessa blev SL:s trafikutövare tvungna att ta ner i november, efter beslut från Arbetsmiljöverket.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)