Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL:s rulltrappor flaggar för Ukraina

Rulltrappor i Stockholms tunnelbana ska lysa i Ukrainas färger blått och gult i soldiaritet med landet som i natt angreps på bred front av Ryssland.

Rysslands invasion av det självständiga och demokratiska Ukraina uppmärksammas nu också i kollektivtrafiken i Stockholm. I solidaritet med Ukraina ska nu flera rulltrappor i Stockholms tunnelbana lysa i Ukrainas blåa och gula färger.

– När ett fredligt ukrainskt folk tvingas ned i tunnelbanan för att ta skydd från en rysk invasion vill jag att vår tunnelbana symboliskt flaggar i solidaritet med det folket och mot den ryska invasionen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd i Region Stockholm och ordförande för SL.

Enligt Kristoffer Tamsons ska Ukrainas blåa och gula färger lysa på flera rulltrappor i kollektivtrafiken och utökas där det är möjligt. Bland annat på de mycket trafikerade stationerna T-Centralen, Hötorget och Östermalmstorg.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)