Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fritt för flyktingar även i Dalarna

Flyktingar från Ukraina erbjuds nu avgiftsfria bussresor även i Dalarna. Foto: Region Dalarna.

Allt fler regionala kollektivtrafikmyndigheter i Sverige inför nu avgiftsfria resor i kollektivtrafiken för flyktingar från det ryska angreppskriget på Ukraina. Nu erbjuder även Region Dalarna och Dalatrafik ukrainska medborgare fria resor i busstrafiken.

– Kriget i Ukraina är nu inne på sin fjärde vecka. Tusentals flyktingar anländer dagligen till Sverige för att söka skydd. De ukrainare som söker sig hit är i behov av mycket. De ska inte behöva tänka på hur de ska betala för sig på bussen, säger Christer Carlsson (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Dalarna.

Kollektivtrafiknämnden vill därför att ukrainska medborgare som kan uppvisa giltig ukrainsk identitetshandling får åka buss i hela Dalarnas län utan färdbevis. Det formella beslutet tas när regionfullmäktige sammanträder, men tills dess har regionstyrelsens ordförande tecknat ett delegationsbeslut.

Beslutet gäller från 25 mars till och med 14 juni 2022. Beslutet kan vid behov förlängas vid kollektivtrafiknämndens sammanträde den 5 maj.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)