Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Många zoner blir få i Halland

Dagens 27 zoner i Halland ska bli ått. Foto: Hallandstrafiken.

Hallandstrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Halland, ska få en helt ny zonstruktur med betydligt färre zoner än idag. Det beslutade Hallandstrafikens styrelse på måndagen. Däremot är det inte klart när den nya zonstrukturen ska införas.

Den nya zonstrukturen innebär att antalet zoner 27 i Halland minskar från dagens 27 zoner till åtta i framtiden. Hallandstrafikens syfte med att förenkla zonstrukturen är att det ska bli enklare och tydligare för resenärerna. Med färre zoner blir prissättningen enklare och det blir också lättare att förstå hur biljetten gäller.

I korthet innebär det att fem av Hallands kommuner ingår i den nya zonstrukturen. Kungsbacka kommer framöver helt att prissättas av Västtrafik. De fem kommunerna (Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm) bildar var för sig fem kommunzoner. Varbergs, Falkenbergs och Halmstads kommuner får även en stadszon. Samtliga dessa tre kommuner har idag en stadstrafik som står för en stor andel av det totala resandet.

– Det här är den tredje delen i det arbete som påbörjats för att förenkla resandet i Halland. Vi har redan infört ett nytt biljett- och betalsystem, samt förenklat biljettsortimentet. Att förenkla zonstrukturen är den återstående delen i den förändring som vi på Hallandstrafiken vill åstadkomma i syfte att öka vår marknadsandel, säger Andreas Almquist, vd för Hallandstrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)