Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandic öppnar tredje Örebrohotell

Scandic har nu öppnat sitt tredje hotell i Örebro, Scandic Örebro Central. Foto: Scandic.

Nordens största hotellföretag, Scandic, har nu öppnat sitt tredje hotell i Örebro – Scandic Örebro Central. Därmed ökar Scandic sitt totala rumsutbud i Örebro till 596 rum och blir största hotellaktör i staden.

Scandic Örebro Central har 160 hotellrum fördelat på nio våningar och ligger cirka 200 meter från Örebro centralstation. Förutom de nio våningarna med hotellrum har byggnaden även fem kontorsvåningar.

Bygget av det nya hotellet inleddes i januari 2020 och hotellet har nu Svanenmärkts. Utöver miljöcertifiering på fastighet och hotelldrift är hotellrummen byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierat eller tillverkad av återvunnet material. Inredningen har en livslängd på upp till 15 år och merparten kan återbrukas eller återvinnas vid renovering.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)