Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Studentrabatt på bussar och tåg även i Örebro län

Även Länstrafiken i Örebro inför nu studentrabatt i kollektivtrafiken. Foto: Länstrafiken Örebro.

Från tisdag nästa vecka blir det billigare för studenter i Örebro län att resa kollektivt. Då inför Länstrafiken i Örebro en studentrabatt som innebär 20 procents rabatt på alla periodbiljetter som köps via Länstrafikens app.

– Vi har anslutit oss till Svensk kollektivtrafiks nationella studentkoncept och kan nu erbjuda studenter att resa kollektivt i länet till ett rabatterat pris, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län.

– I arbetet med att hitta rätt erbjudande för studenterna i Örebro län har vi även haft ett tätt samarbete med Örebro studentkår. Kravet för att få studentrabatt innefattar att studenten läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning. Studierna ska också innefatta en studietakt på minst 50 procent under minst tio sammanhängande veckor under en termin, berättar Fredrik Eliasson, chef för kollektivtrafiken.

En stor del av kollektivtrafiken i Sverige är ansluten till Svensk Kollektivtrafiks studentkoncept. I dagsläget ingår Skånetrafiken, Öresundståg, Dalatrafik, Hallandstrafiken, Blekingetrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Jönköpings länstrafik, Västtrafik, X-trafik, Östgötatrafiken, Värmlandstrafik och från och med den 8 mars även Länstrafiken i Örebro

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)