Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

160 000 unga får resa avgiftsfritt

I sommar får 160 000 ungdomar i Storstockholm resa avgiftsfritt med kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

I sommar får cirka 160 000 ungdomar i Storstockholm resa gratis i kollektivtrafiken. Den som är född 2004 – 2010 och skriven inom Region Stockholm kommer inför sommaren att få ett särskilt sommarlovskort med posten. Med kortet får de fria resor med SL, Storstockholms Lokaltrafik under sommarlovet.

– Nu ger vi det unga Stockholm en unik möjlighet att upptäcka kollektivtrafiken efter år av statliga restriktioner och regleringar. Detta med den kanske största prova-på-kampanjen i svensk kollektivtrafiks historia. Sätter vi goda vanor hos en ung generation är det något hela samhället vinner på”, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

Kostnaden för satsningen är beräknad till 120 miljoner kronor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)