Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kvalitetsbonus för skolskjuts, omsorgsresor och rullstolstaxi

Samtrans inför kvalitetsbonus för att premiera åkerier och förare som gör ett särskilt bra jobb. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans inför nu ett nytt bonussystem som syftar till att utveckla och stärka kvaliteten inom rullstolstaxi, omsorgsresor och skolskjuts i Stockholms län. De åkerier som lever upp till Samtrans kvalitetsmål kommer att premieras ekonomiskt. Bonusen är den första i sitt slag inom branschen. Avsikten är att uppmuntra och stimulera duktiga förare i en tuff bransch. Under ett år avsätts två miljoner kronor att fördela till de åkerier som når målen.

Samtidigt uppmanas åkerierna att använda bonusen som en morot för de förare som varje dag gör ett bra jobb, genom bonusutbetalningar eller positiva aktiviteter som belöning för goda insatser.

– Vi ser en kvalitetsbonus som ett incitament för våra åkerier att utveckla och förstärka kvalitén ytterligare, vårt främsta mål är att alla ska sträva efter att uppnå bästa möjliga kvalitet och leverans till våra resenärer, vi kan alltid bli bättre, säger Per Astvald, chef för Partnerskap på Samtrans Omsorgsresor.

Samtrans kvalitetsbonus syftar till att göra resorna bättre och mer punktliga för ännu fler resenärer, men omfattar även skolskjuts och omsorgsresor.

Modellen går ut på att premiera åkerier utifrån de värden som är viktigast för att resenärerna ska känna förtroende för färdtjänsten. Punktlighet, väntetider och bemötandet av förare. Projektet kommer sedan att utvärderas i slutet av året.

– Dessa tre områden är vårt främsta fokus i vårt viktiga samhällsuppdrag, att finnas till för människor som på olika sätt inte har möjlighet att resa med den allmänna kollektivtrafiken och som ska ges möjlighet att delta i samhället på lika villkor. Redan idag finns höga krav på förare som vill arbeta hos Samtrans. Detta handlar om att stimulera ett ännu bättre resultat, avslutar Per Astvald.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)