Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fyra av fem tillbaka i SL-trafiken

Närmare fyra av fem resenärer har nu återvänt till kollektivtrafiken i Storstockholm. Foto: Ulo Maasing.

Nästan fyra av fem resenärer är tillbaka i kollektivtrafiken i Storstockholm rapporterar SL som följer kollektivtrafik-resandet sedan samhället öppnade upp igen i februari. SL mäter resandeutvecklingen genom att mäta antalet inpasseringar till tunnelbanan och pendeltågen.

Under vecka 12 ökade antalet inpassager till tunnelbanan och pendeltågen med nära 140 000 jämfört med veckan innan då ökningen bara låg på omkring 15 000 inpassager. Det innebär att resandet i SL-trafiken nu är uppe på 77 procent av 2019 års nivå, sett mätt i antalet inpasseringar i T-banans och pendeltågens spärrar.

– Generellt sett närmar vi oss nu nivåer där 4 av 5 reser med kollektivtrafiken jämfört med 2019, det är väldigt glädjande. Den här veckan var det också lönehelg för många. Före pandemin innebar det i regel alltid en resandeökning och så verkar det se ut nu också, säger Erik Norling, trafikdirektör på SL.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)