Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt biljettsystem hos Västtrafik

Västtrafik kan komma att få ett nytt biljettsystem. Foto: Ulo Maasing.

Dagens biljettsystem hos Västtrafik kan komma att ändras. Det vill både de blågröna partierna som styr Västra Götalandsregionen idag och socialdemokraterna. Dagens system missgynnar dem som inte reser med kollektivtrafiken varje dag. Men samtidigt råder olika åsikter när det gäller finansieringen av kollektivtrafiken, rapporterar Sveriges Radio P4 Väst.

Ulrika Frick (MP) är ordförande i regionens kollektivtrafiknämnd och menar att ett nytt system kan vara enklare så att resenärerna inte behöver ha koll på vad som är bäst just en viss månad.

Även socialdemokraterna vill införa ett maxpristak för dem som köper enkelbiljetter så att kostnaden aldrig överstiger priset för ett månadskort. (V) vill frysa dagens priser, medan (M) anser att frysta priser är en dålig idé.

– Var ska vi ta pengarna ifrån? Någon måste ju betala, det måste bli en avvägning. Vi kan inte skicka in hundratals miljoner i kollektivtrafiken samtidigt som köerna växer till sjukvården, säger Björn Thodenius (M) till P4 Väst.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)