Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafiks biljetter i app för alla färdsätt

Västtrafiks biljetter kommer snart att säljas i appen Travis där de kan kombineras med andra färdsätt. Foto: Eddie Löthman.

Genom ett nytt samarbete mellan Nobinas mobilitetsapp Travis och Västtrafik säljs nu biljetter till kollektivtrafiken tillsammans med annan mobilitet, exempelvis elsparkcyklar eller taxi. ”Nu mer än någonsin behöver vi hitta nya sätt för att få fler att resa hållbart”, säger Västtrafiks vd Lars Backström.

Tidigare i år öppnade Västtrafik upp för andra aktörer att sälja Västtrafiks digitala biljetter i sina egna kanaler. Företag och organisationer som är intresserade av att bli försäljare uppmanades då höra av sig för att samarbeta.

Nu är det första avtalet påskrivet. Inom kort kommer resenärer kunna köpa Västtrafikbiljetter via appen Travis. Appen samlar reseplanering för kollektivtrafik, bildelning, elsparkcyklar, cyklar och taxi tillsammans med reseinformation i realtid och on demand-tjänster på ett och samma ställe.

– Nu mer än någonsin tidigare behöver vi hitta nya sätt för att få fler att resa hållbart. Att kunna kombinera olika mobilitetstjänster på ett smidigt sätt och göra det enkelt för resenärerna är avgörande. Nu är vi i gång med ett första spännande samarbete med Travis, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

– Att Västtrafik nu möjliggör för en mobilitetspartner att utveckla helt nya biljettkoncept, erbjuda kombinerade resealternativ och själva utforma priset för dessa biljetter är ett mycket innovativt och modigt inslag i kollektivtrafiken. Vi hoppas att detta ska bidra till att kollektivtrafikens resenärer kan bli ännu fler, ännu snabbare, säger Petra Axelsson, director of sustainability and mobility på Nobina.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)