Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fnurra i Göteborg drabbar serviceresor

Taxi Göteborg bryter med Göteborgs stad om serviceresor. Foto: Taxi Göteborg.

Från och med den 1 juni råder det stor brist på kapacitet för serviceresor i Göteborg, varnar Göteborgs stad. Anledningen är att Taxi Göteborg för en vecka sedan sa upp sitt avtal om serviceresor, färdtjänst och skolskjuts. Som en följd av detta saknas nu i Göteborg ett stort antal fordon för serviceresor på morgnarna och eftermiddagarna. Göteborgs stad prioriterar i första hand barns resor till skolor och fritidshem.

Taxi Göteborg sa upp sitt avtal med staden eftersom man anser att Göteborgs stad och trafikkontoret systematiskt och under en lång period har överbokat antalet resor på Taxi Göteborg. Detta har, enligt Taxi Göteborg, lett till förseningsviten på flera miljoner kronor samtidigt som det drabbat kunderna genom stora förseningar.

– Vi har in i det sista försökt komma överens med Taxi Göteborg om att de ska fortsätta leverera de fordon som avtalet innebär, men detta har inte lyckats, säger Patricia Anselmo, tillförordnad chef för avdelningen Serviceresor på trafikkontoret Göteborgs Stad.

Problemen gäller inte alla de karakteristiskt gröna fordon, personbilar, rullstolsbussar med flera, som utgör stommen i Serviceresors trafik, alltså färdtjänst, skolskjuts, arbetsresor, resor till daglig vård och verksamhet med mera.

Det avbrutna avtalet gäller istället de vanliga taxibilar och specialfordon som Serviceresor kan använda när extra många kunder behöver resa.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)