Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobinaföretag i testuppdrag åt Karolinska Universitetssjukhuset

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor ska fortsätta att samarbeta med Karolinska Universitetssjukhuset om testkit. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor får efter genomförd upphandling fortsätta att sköta logistik och utlämning av testkit inom Stockholmsregionen. Testkiten är avsedda till vårdpersonal och personer i riskgrupp. Avtalet stäcker sig 12 månader framåt, med option på bemannad alternativt obemannad teststation med uppstart på 2 veckor. Uppdraget beräknas påbörjas den 1 juni i år.

Samtrans har arbetat på uppdrag av Karolinska Universitetssjukhuset sedan december 2021, där man har levererat hemtester till invånarna och står nu fortsatt redo med kapacitet och leverans.

Vi är glada över det förtroende vi har fått av Karolinska Universitetssjukhuset. Med den erfarenhet och beredskap som vi har byggt upp inom provtagning av covid-19 de senaste två åren står vi redo att fortsatt stötta samhället och de grupper som behöver testa sig, säger Henric Hedenqvist, affärsområdeschef Mobil omsorg på Samtrans.

Under pandemin har Samtrans under närmare två års tid bistått 13 regioner med provtagningskapacitet, bemannat mer än 230 teststationer utspridda över hela landet, utfört 4 miljoner covid-19-tester och packat 3,6 miljoner provtagningskit.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)