Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy Bus4You bäst på persontransporter

Vy Bus4You toppar även i år Svenskt Kvalitetsindex mätning av persontransportbranschen. Foto: Ulo Maasing.

Den årliga kvalitetsmätning av olika branscher som Svenskt Kvalitetsindex gör toppas även i år av Vy Bus4You inom kategorin persontransporter. Det är sjuttonde året som Svenskt Kvalitetsindex mäter resenärers uppfattningar om buss, tåg och flyg. Kundernas generella omdömen efter två år av pandemi har förbättrats. Vy Bus4You kommer bäst ut och SJ når en historisk toppnotering.

Persontransportbranschen totalt med delbranscherna Buss, Flyg och Tåg får förbättrade betyg jämfört med den senaste mätningen som var 2020. Även om ett av bussbolagen kommer bäst ut så är det flygbranschen som helhet som får riktigt goda omdömen. Bussbolagen kommer som tidigare år generellt bättre ut än tågbranschen som fortsatt får lägre omdömen av sina kunder även om en tydlig förbättring noteras.

– Det är fortsatt resenärernas upplevelse av opålitlighet och förseningar som främst belastar tågbranschen men till viss del även bussbolagen, säger Johan Parmler, vd för Svenskt Kvalitetsindex.

Bäst ut av alla aktörer kommer Vy Bus4You. Bland tågbolag kommer MTRX bäst ut och bland flygbolag kommer Norwegian bäst ut. BRA och MTRX ökar mest och SJ som över tiden har förbättrat sig når sitt högsta kundnöjdhetsbetyg sedan mätningarna började.

– Vy Bus4You som under flera år haft höga kundnöjdhetsbetyg går att spåra till riktigt höga betyg vad gäller komfort och punktlighet, säger Johan Parmler.

Vy Flygbussarna, som sedan 2020 ingår i samma koncern, har i sin tur fått näst bäst betyg bland bussbolagen med ett utfall på 70,5. Snittet för branschen hamnade under 2022 på 69,8.

– Vi är oerhört stolta att vi för elfte gången i rad toppar listan över de företag inom persontransport som har högst kundnöjdhet. Det känns fantastiskt att vi dessutom uppvisar ett högt betyg med tanke på de extremt tuffa förutsättningar vi har haft inom branschen i och med pandemin. Trots det lyckas vi hålla en mycket hög standard där våra gäster är i fokus, säger Zakaria Abna-Aissa, affärsområdesdirektör Vy Buss, kommersiella avdelning.

Kvalitetsindex för företag i persontransportbranschen 2022. Diagram: Svenskt Kvalitetsindex.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)