Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss- och tågjätte på väg att byta ägare

Elbussar från Go-Ahead på en bussdepå i London. Foto: Ulo Maasing.

Den stora brittiska buss- och tågoperatören Go-Ahead Group är på väg att byta ägare. Två australiensiska företag slåss om att köpa Go-Ahead Group vars nordiska dotterbolag Go-Ahead Nordic nyligen köpte Flexbuss Sverige (klicka här). Go-Ahead Nordic har också tågtrafik i Norge. Go-Ahead Group är Storbritanniens största järnvägsoperatör och den största bussoperatören i London.

Just nu ser det ut som om den australiensiska bussoperatören Kinetic Group kommer att bli köpare till Go-Ahead Group. Detta, sedan Go-Aheads koncernchef Christian Schreyer har beskrivit Kinetics bud som stark och attraktivt för Go-Aheads aktieägare. Budet är på 648 miljoner pund, åtta miljarder kronor. Det motsvarar 15 pund per aktie i Go-Ahead.

Kinetics första bud i januari låg på 9,75 pund per aktie.

Om aktieägarna i Go-Ahead accepterar budet väntas affären vara genomförd i oktober. För att affären ska gå igenom krävs det att Kinetic Group kan förvärva minst 75 procent av aktierna.

Enligt budet ska ledningen för Go-Aheads olika driftföretag vara oförändrade, likaså ska den nuvarande koncernledningen vara kvar.

Även ett annat australienbaserat företag, Kelsian Group, vill köpa Go-Ahead Group.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)