Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hallandstrafiken testar nattstopp

Hallandstrafiken ska testa extra nattstopp på två busslinjer. Foto: Hallandstrafiken.

I samband med att hösttidtabellen börjar gälla den 15 augusti ska Hallandstrafiken testa extra nattstopp på två busslinjer i Halland. Om testet fungerar bra kommer nattstopp att införas på fler linjer i Halland. Sedan tidigare används nattstopp i flera regioner i Sverige.

Anledningen till testet med extra nattstopp är att göra resan extra trygg för den som reser ensam, även när man går från bussen, så att man kan ta sig hem tryggt även på kvällen och natten.

Extra nattstopp innebär att den som åker ensam ska kunna be föraren att stanna mittemellan två busshållplatser. Man kan begära extra nattstopp från klockan 21.00 till och med sista turen. Den som vill göra ett extra nattstopp måste anmäla detta till föraren direkt vid påstigning på bussen.

Det är föraren som avgör om det är möjligt att stanna trafiksäkert. När resenären sedan ska kliva av öppnar föraren bara framdörren och släpper endast av den som begärt det extra nattstoppet. Bakdörren hålls stängd. Extra nattstopp gäller bara om man reser och ska gå av ensam.

De två linjer där Hallandstrafiken ska testa extra nattstopp är linje 666 Varberg – Skällinge och linje 555 Falkenberg – Ullared.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)