Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny reklamfilm ska lyfta bussresandet

En resa med buss är en resa att minnas är budskapet i Sveriges Bussföretags nya reklamfilm för att stimulera bussturismen.

Sveriges Bussföretag släppte på onsdagen en ny reklamfilm som ska bidra till att marknadsföra bussturismen. Filmen flörtar med turistbussbranschens klassiska målgrupp och är en del av ett flerårigt projekt med fokus på att få resenärerna att återvända efter pandemin.

Bussföretagen konstaterar att turistbussbranschen håller på att återhämta sig med besked efter pandemin. Många bussföretag vittnar om högt tryck på bokningar, att resenärerna återvänder och att bussarna knappt hinner hem mellan körningarna. Filmen är en av de aktiviteter som Sveriges Bussföretag har tagit fram i samarbete med företag i branschen och med syfte att stärka bussturismen.

– Turistbussbranschen består framförallt av många små- och medelstora företag och dessa har inte alltid stora resurser att lägga på marknadsföring. Det här initiativet med en reklamfilm som medlemsföretagen kan använda är ett helt nytt grepp som medlemsföretag har efterfrågat, säger Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag.

Budskapet i filmen är att en resa med buss är en resa att minnas. Det anspelar på att många inte har rest så mycket under pandemin utan fått drömma sig tillbaka och längta ut igen, men också att bussresor skapar en stor gemenskap samtidigt som resan är en del av upplevelsen. Medlemmar i Sveriges Bussföretag kan ladda hem filmen i olika format för att använda i exempelvis sina sociala medier eller på hemsidor.

– Tanken när vi tog fram filmen är också att den ska vara tidlös, vilket jag tycker vi lyckats bra med och den kommer kunna användas i flera år framöver. Vi ser fram emot att se hur den sprids, avslutar Anna Grönlund.

Se filmen här:

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)