Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skolskjutskollaps i Ängelholm – taxibolag sparkas

Ängelholms kommun ger det taxiföretag som ska sköta skolskjutsarna sparken med omedelbar verkan. Istället får Ängelholms Taxi uppdraget från och med torsdagen. Foto: Ulo Maasing.

Bara några dagar efter höstterminens start sparkar Ängelholms kommun ut det taxiföretag som har skött skoltransporterna i kommunen. Redan under torsdagen tar ett nytt bolag, Taxi Ängelholm, över. Ängelholms kommun har med omedelbar verkan avslutat avtalet med det andra bolaget. Problemet gäller dock inte dem som har skolskjuts med skolbussarna, enbart de elever som har skolskjuts med taxi.

Sedan avtalet började gälla den 11 augusti i år har ett stort antal incidenter rapporterats in till kommunen med ett omfattande antal uteblivna transporter. I dag när grundsärskolan och grundskolan startade upp eskalerade problemen med transporter av elever. Bland annat har skjutsar uteblivit och elever har blivit avlämnade på fel adresser. Även personer med behov av skjuts till och från daglig verksamhet samt till och från Rönne Ro har drabbats. Exakt antal incidenter har inte sammanställts i nuläget. Problemen gäller inte de som har skolskjuts med skolbussarna.

Sedan avtalet med taxiföretaget började gälla den 11 augusti i år har ett stort antal incidenter rapporterats in till kommunen med ett omfattande antal uteblivna transporter. På onsdagen, när grundsärskolan och grundskolan startade upp, eskalerade problemen med transporter av elever. Bland annat har skjutsar uteblivit och elever har blivit avlämnade på fel adresser. Även personer med behov av skjuts till och från daglig verksamhet samt till och från Rönne Ro har drabbats. Exakt antal incidenter har inte sammanställts i nuläget.

Problemen gäller inte de som har skolskjuts med skolbussarna.

– Det är oerhört illa att elever och andra med behov av skjuts inte kommit iväg som de ska. Jag kan förstå hur det känns att stå och vänta på taxin med en växande oro i magen och dessutom har många av de drabbade eleverna funktionsnedsättning eller andra särskilda behov. Vi har nu vidtagit de skarpaste åtgärder som är möjliga och Ängelholms kommun beklagar innerligt att så många blivit drabbade, säger Robin Holmberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Ängelholms kommun.

I dagsläget finns inget exakt svar på vad som orsakat problemen. Ängelholms kommun kommer att utreda detta med omedelbar verkan.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)