Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler elbussar för Nobina i Oslo

Till sin trafik i Oslo med trafikstart i december nästa år har Nobina beställt 76 elbussar från Ebusco. Bild Ebusco.

Trafikhuvudmannen i Oslo och Akershus, Ruter, har beslutat att utöka sitt samarbete med bussoperatören Nobina. Ruter utnyttjar en befintlig option på ytterligare fjorton eldrivna ledbussar på linje 23 i Oslo som går mellan Lysaker och Simensbråten. Optionen är ett tillägg till det kontrakt som Nobina vann i juni i år (klicka här).

Optionen på fjorton tursatta elektriska ledbussar innebär att hela linje 23 elektrifieras från och med trafikstarten i december 2023 vilket är ett led i Nobinas löfte om att alltid erbjuda resenärerna hållbara resor.

Totalt innefattar kontraktet mellan Nobina och Ruter 70 tursatta fordon, där optionen innebär en ökning på 25 procent från de tidigare 56 tursatta fordonen.

− Det är glädjande att Ruter har valt att nyttja och tilldela Nobina denna option för elektriska ledbussar. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med Ruter och tillsammans få erbjuda Oslobor ännu fler möjligheter till hållbara, trygga och välkomnande resor, säger Jan Volsdal, vd Nobina Norge.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)