Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Påstigning fram i fler Göteborgsbussar

Fler Göteborgsbussar får påstigning fram. Foto: Paul Björkman.

Nu införs påstigning fram på fler busslinjer i Göteborg. Därmed blir det som på de flesta linjer i Västra Götaland att resenären ska kliva på fram och visa sin biljett för föraren. Den här veckan genomförs den första etappen av förändringen, den andra etappen genomförs om en månad. Hittills har påstigning kunnat ske genom valfri dörr på de aktuella busslinjerna.

Förändringen har mött kritik från allergiker som menar att den innebär att ägare av hundar eller andra husdjur nu måste gå genom hela bussen med sina pälsdjur. Men Västtrafik står på sig.

Västtrafik har sedan tidigare infört påstigning endast genom framdörren på ett flertal busslinjer i Göteborg. Det innebär påstigning fram och avstigning bak, precis som på bussarna i resten av Västra Götaland.

Anledningen är enligt Västtrafik att det blir ett bättre flöde i bussen och att det får fler att köpa biljett. Nu utökas detta för att gälla på fler linjer, främst i centrum och de nordöstra delarna av Göteborg.

–  När resenärerna kliver på genom framdörren kan föraren både ge service och kontrollera deras biljett. Det gör att fler köper biljett och vi säkerställer att vi får in de intäkter som vi behöver för att fortsätta utveckla och förbättra kollektivtrafiken, säger Anna Johansson, affärsenhetschef på Västtrafik.

Totalt handlar det i den här etappen, som genomförs den 28 september, om sex busslinjer. Från den 26 oktober genomförs förändringen på ytterligare tolv linjer i Göteborg.

Några linjer i centrala Göteborg kommer att fortsatt vara undantagna och ha påstigning genom alla dörrar. Det gäller linjerna 16, 17, 18, 19, 25, 50, 52 och 58 samt alla spårvagnslinjer.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)