Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus och Volvo i samarbete

FlixBus och Volvo Bussar har tecknat avtal som ska göra det enklare för FlixBus´ busspartners att beställa bussar. Bild: Volvo Bussar.

Expressbussjätten FlixBus och Volvo Bussar uppger att de båda företagen tidigare i år tecknade ett samarbetsavtal. Avtalet syftar till att göra det enklare för FlixBus´ busspartners att köpa bussar genom att parterna har enats om en standard när det gäller specifikationen på bussarna.

Avtalet gör det möjligt för Volvo Bussar att leverera bussar ”från hyllan” till FlixBus busspartners som trafikerar ett linjenät med 1 500 destinationer i 38 länder.

– Volvo Bussar och FlixBus har samma syn på persontransporter. De ska vara hållbara, säkra och pålitliga. Vårt samarbetsavtal och vårt partnerskap gör det möjligt för oss att tillsammans utveckla detta, säger Niklas Orre, chef för Volvos turistbussförsäljning i Europa.

– Volvo Bussar är en partner som delar våra värderingar när det gäller klimatvänliga resor och som levererar premiumbussar som kan garantera den kvalitet som våra kunder vill ha, kommenterar Fabian Stenger, driftchef vid FlixBus.

Samarbetet har redan resulterat i att två biodieseldrivna dubbeldäckare sedan i slutet av september går i trafik på FlixBus linje mellan Brest och Grenoble i Frankrike, vilket vi tidigare rapporterat om (klicka här).

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)