Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Nya bussar på jättemässa

Buss-TV tar er med bland bussarna på den stora mobilitetsmässan Innotrans i Berlin nyligen.

Det har gått några veckor sedan den stora mässan Innotrans ägde rum i Berlin. Innotrans är i en gigantisk mobilitetsmässa med sitt ursprung i tågtrafik. Men under senare år har mässan också etablerat en bussavdelning, enbart med bussar för kollektivtrafik. Där visades bland andra VDL:s nya Citea för första gången för en bredare publik – svensk premiär har bussen på Persontrafik på Stockholmsmässan.

Många kommer nog att lyfta på ögonbrynen exempelvis när det gäller förarmiljön på nya Citea som från grunden är byggd som en elbuss. Våra kollegor Magne Håheim och Tom Terjesen från norska bussmagasinet ger er en inblick i mässan som förutom VDL:s nya Citea också bjöd på premiärvisning för en bredare publik av Solaris Urbino hydrogen ledbuss liksom av Van Hools nya elbuss.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)