Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark återhämtning för Tallink

Tallink Grupps fartyg Silja Serenade. Foto: Tallink Grupp.

Tallink Grupp, med Tallink och Silja Line,publicerade på torsdagen sitt bästa resultat för tredje kvartalet sedan 2019. Under tredje kvartalet 2022 var koncernens oreviderade nettovinst 37,9 miljoner euro, cirka 415 miljoner kronor. De största orsakerna till intäktsökningen är restaurang- och butiksförsäljning ombord, biljettintäkter och intäkter från de charteravtal som bolaget har med sex fartyg uthyrda i slutet av tredje kvartalet.

Under årets första nio månader uppgick nettovinsten till 85,4 miljoner euro, cirka 934 miljoner kronor.

– Resultaten från det tredje kvartalet i år börjar äntligen likna den normalitet vi var vana vid före covid-19 pandemin och innebär en stor förbättring jämfört med de senaste åren. Vinsten under kvartalet är fortfarande inte i närheten av nivåerna vi hade innan pandemin, men vi har all anledning att vara nöjda, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene i en kommenterar.

– Resultatet beror delvis på att resenärernas förtroende för resor ökat.Passagerarantalet har under året nått nivåer som ligger i närheten av 2019, särskilt i juli i år, men resultatet återspeglar också en något förändrad operativ struktur för vår verksamhet. Sedan pandemins början har Tallink Grupps fartyg varit mycket efterfrågade som boende i olika länder, vilket har gjort det möjligt för oss att hitta stabila inkomstkällor och därmed inte vara lika beroende av att att resandet snabbt ska komma tillbaka.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)