Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxiförbundet värvar upphandlingsexpert

Kenneth Svärd blir expert på upphandlingar inom Svenska Taxiförbundet. Foto: Taxiförbundet.

Svenska Taxiförbundet har värvat Kenneth Svärd som expert inom offentlig upphandling. Han kommer närmast från en tjänst som affärsområdes-ansvarig inom Trafikförvaltningen, Region Stockholm (SL) och tar därifrån med sig en mångårig erfarenhet av färdtjänstfrågor.

– Vi är mycket glada att Kenneth Svärd har tackat ja till den nyinrättade tjänsten som förbundets expert inom offentlig upphandling, säger Lennart Kalderén, ordförande i Svenska Taxiförbundet.

– Taxinäringen spelar en viktig roll för samhällsbetalda resor; skolskjuts, färdtjänst och sjukresor. Området är också en viktig bas för taxiföretagen. De samhällsbetalda resorna svarar för ungefär hälften av taxinäringens intäkter, på vissa orter upp till 90 procent.

Bawer Coskun, vd, Svenska Taxiförbundet pekar på att uppdraget också handlar om att öka kompetensen kring upphandlingar och vad som krävs för att nå långsiktigt hållbara villkor för båda parter:

– Tillsammans med upphandlande myndigheter har vi ett gemensamt intresse av att de samhällsbetalda resorna uppskattas och fungerar väl på ett för samhället hållbart sätt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)