Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL-bussar körde med passagerare i bagageutrymmet

En av de nya Volvobussarna på linjen Norrtälje – Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

När Transdev tidigare i höst tog över SL:s busstrafik mellan Stockholm och Norrtälje från Nobina byttes också bussarna på linjen ut. De gamla dubbeldäckarna hade gjort sitt och Transdev satte in nya tvåvåningsbussar från Volvo. Men vid flera tillfällen har bussarna kört iväg med passagerare i bagageutrymmet, skriver Norrtelje Tidning.

Tidningen har talat med en kvinna som berättar hur hon fastnade i utrymmet och tvingades skrika och banka för att föraren skulle stanna.

Händelsen inträffade när kvinnan höll på att lägga in sin elsparkcykel i bagageutrymmet. Bussen började då plötsligt att köra med kvinnan inne i bagageutrymmet, samtidigt som dörren till utrymmet stod öppen.

För Sveriges Radio P4 Stockholm berättar kvinnan att hon var livrädd för att ramla ut genom den öppna dörren. Det var andra gången i höst som hon råkade ut för en liknande händelse, och enligt SR Stockholm har flera liknande händelser inträffat.

Stefan Johansson, pressansvarig vid Transdev, säger till SR Stockholm att den varningssignal som indikerar att dörren till bagageutrymmet är öppen är ganska lik med andra signaler hos föraren.

– Den kan till exempel förväxlas med en signal om säkerhetsbälte eller något annat. Vi har påtalat detta för Volvo och de arbetar med att ändra signalen så att den blir tydligare och inte förväxlas med andra signaler, säger han till SR.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)