Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark oktober för bussar i EU

En Irizar i6s på spanska vägar. Foto: Irizar.

Efter fyra månader av stadig nergång blev oktober en stark månad när det gäller nyregistreringar av bussar över 3,5 ton i EU, rapporterar de europeiska fordonstillverkarnas organisation ACEA. Jämfört med oktober i fjol ökade nyregistreringarna med 24,4 procent. Totalt nyregistrerades i EU 2 377 nya bussar under oktober i år. I fjol var det 1 911.

Under årets första tio månader nyregistrerades i EU 22 832 bussar över 3,5 ton, en minskning med 2,4 procent jämfört med samma period förra året.

Den starkaste uppgången under oktober svarade de centraleuropeiska länderna för med en ökning på 87,1 procent. De fyra största bussmarknaderna i EU visar en varierande bild. I Tyskland minskade registreringarna med 27,7 procent jämfört med oktober 2021, medan Spanien ökade med 25,9 procent, Italien med 6,9 procent och Frankrike med 5,6 procent.

Under årets första tio månader var den spanska marknaden den enda av de fyra stora som ökade jämfört med i fjol. Siffrorna blev Spanien +29 procent, Tyskland -23 procent, Frankrike -13,3 procent och Italien -8,4 procent.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)