Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussföretagen: Välkommen översyn av bussförarutbildning

Sveriges Bussföretag välkomnar en översyn av arbetsmarknadsutbildningar av bussförare. Foto: Volvo Bussar.

Arbetsförmedlingen har beslutat att se över systemet för arbetsmarknads-utbildningarna. Ett beslut i rätt riktning, anser Sveriges Bussföretag som länge har begärt att fler bussförare utbildas och rekryteras de kommande åren. Förbättringar i arbetsmarknads-utbildningar behövs omgående, anser Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår.

Sveriges Bussföretag anser att en rad förbättringar behövs i utbildningarna. Ett sådant krav är att utbildningen ska omfatta även språkutbildning. Bussföretagen vill också att antalet utbildningsplatser utökas och att systemet med upphandlingar av utbildningarna förbättras. Det fungerar inte idag, anser Bussföretagen och pekar på att utbildningar läggs ner därför att upphandlingar överklagas.

Bussföretagen vill också att bussföretag ska få möjlighet att starta egna arbetsmarknadsutbildningar, något som större företag önskar. Vidare vill Bussföretagen ha en ökad satsning på rekryteringsutbildningar där företag får vara med och välja ut deltagare till arbetsmarknadsutbildningarna.

En bättre dialog mellan Arbetsförmedlingen och bussföretagen efterlyses också.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)