Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Varje resa kostade 3 500 kronor

Efterfrågad servicelinje blev inte poppis.

I somras invigdes en nya servicelinje i Linköping sedan Östgötatrafiken hade dragit in busshållplatser. Nu, ett halvår senare läggs linjen ner eftersom nästan ingen ville resa med den. Kostnaden för varje resa blev 3 500 kronor för kommunen.

Linköpings kommun satte in servicelinjen i områdena Berga, Johannelund och Ekholmen i somras. I samband med att Östgötatrafiken ändrade sina busslinjer försvann flera busshållplatser vilket ledde till starka reaktioner från en del boende i de aktuella områdena.

Men linjen blev en dyr flopp.

– Det har varit väldigt få resande med linjen. Så få, att det hade blivit billigare att skicka ut en taxi till var och en av dem som reste. Varje resa med servicelinjen har kostat kommunen 3 500 kronor, säger Lars Vikinge (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Linköping till Sveriges Radio P4 Östergötland.

– Det här var inte vad människor ville ha. De ville ha sin busshållplats tillbaka, men den frågan äger inte kommunen utan Östgötatrafiken.

Så nu blir det varken busshållplatser eller servicelinje för de missnöjda.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)