Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allvarlig bussolycka i Värmland (uppdaterad)

En allvarlig bussolycka inträffade i Värmlandpå nyårsdagens förmiddag. Olyckan inträffade när en buss gick av vägen på riksväg 62 mellan Stöllet och Ambjörnby i Torsby. Bussen hamnade på sidan i diket.

Larmet om olyckan kom in tillpolis och räddningstjänst vid 10.30-tiden på nyårsdagen. Två ungdomar är allvarligt skadade och har förts med helikopter till Mora respektive Örebro sjukhus. 8-10 ungdomar är lindrigt skadade och har förts till Torsby sjukhus, uppger Region Värmland på eftermiddagen.

Ett 30-tal oskadade men chockade ungdomar togs omhand på Torsby sjukhus.

Sex ambulanser samt två ambulanshelikoptrar larmades till platsen.

Enligt polisen i Region Bergslagen fanns ett 40-tal personer, inklusive föraren, ombord på bussen och räddningstjänsten uppger att passagerarna var ungdomar. Polisen uppger också att tre fordon var iblandade i olyckan.

Bussen ska, enligt vad polisen uppger på nyårsdagens eftermiddag, ha åkt i en nedförsbacke och därefter inte kunnat bromsa utan åkt ned i diket. Polisen uppger också att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott i samband med olyckan.

Bussen tillhör bussföretaget Vårgårdabuss och var på väg från Sälen mot Västra Götaland. Sveriges radio P4 Värmland har en bild från olycksplatsen.

Svår halka råder i området.

(Uppdaterad kl 16.40)

 

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)