Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flirt och musik för busspassagerare

På väg att lyssna på musik, eller kanske flirta? Arkivbild: Ulo Maasing.

Lyssna på musik, egentid eller flirt. Det är något av vad människor ägnar sig åt när de tar bussen, visar en färsk enkätundersökning som Blekingetrafiken har gjort. Under en kampanj döpt till ”Hej! Vad gör du här?” har resenärer via QR-kod kunnat svarat på ett antal frågor om vad de helst gör när de åker buss.

Högst andel av föreslagna aktiviteter får ”lyssnar på musik”, 77 procent. Restiden används helt enkelt till att zooma ut, slappna av och få lite go känsla i kroppen innan man är framme, konstaterar Blekingetrafiken.

Merparten av resenärerna, 70 procent, har inget behov alls av att vara sociala på bussen. De håller sig helst för sig själva. Många passar på att skicka meddelanden till en vän. Hela 62 procent ser till att upprätthålla kommunikationen när de är ombord.

Aktiviteter med mobiltelefonen är klart bärande genom hela enkäten. Men i vissa fall väljer många att låta den vila i fickan eller väskan. 28 procent kollar gärna filmklipp, men många fler, nästan 60 procent, njuter hellre av utsikten utanför.

Av de som dejtar anger nio procent att de passar på att kolla datingsidor på mobilen. Det är dock fjorton procent som verkar tycka det är mer intressant att flirta med någon på bussen. Innan man ska kliva av är det många som vill checka av hur de ser ut. 30 procent speglar sig i fönstret för att kolla hur de ser ut, men lika många använder mobilkameran för detta ändamål.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)