Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Krympande bussmarknad i EU i fjol

Elbussar från Irizar i Madrid. Foto: Irizar.

Bussmarknaden i EU krympte med 17,2 procent i december, jämfört med samma månad 2021. Även för helåret 2022 minskade nyregistreringarna av tunga bussar, dvs bussar över 3,5 ton, i EU. Det rapporterar de europeiska fordonstillverkarnas organisation ACEA.

På de fyra stora bussmarknaderna i EU var utvecklingen under december olika. I Spanien ökade nyregistreringrna med 60,1 procent och i Italien med 19,4 procent. Men det kompenserade inte minskningen på 26,3 procent i Frankrike och 25,4 procent i Tyskland. Dessa båda länder står nämligen för nästan hälften av alla nyregistrerade bussar i EU.

Totalt minskade nyregistreringarna av tunga bussar i EU med 5,1 procent förra året jämfört med året innan.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)