Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekord för färjelinjen Vasa – Umeå

Wasalines Aurora Botnia. Foto: Wasaline.

Rederiet Wasaline, som trafikerar rutten Vasa – Umeå, redovisar ett rekordår för 2022, trots att pandemi-restriktionerna påverkade passagerarsiffrorna negativt under det första kvartalet. Sedan pandemi-restriktionerna avskaffades i mars har Wasaline haft passagerarrekord varje månad.

Jämfört med 2021 ökade antalet passagerare på rederiets fartyg med 149 procent under 2022 med 149 procent till 267 757 passagerare. Antalet avgångar ökade med fjorton procent till 1 133. Frakten ökade med 4,4 procent och rederiets omsättning med 78,6 procent.

– Med vårt nya energieffektiva fartyg Aurora Botnia ser jag fram emot fortsatt tillväxt både på frakt och passagerarsidan. Vi kan se en tydlig trend att både passagerare och fraktkunder värderar våra insatser för att minimera klimatpåverkan i vår trafik med världens miljövänligaste fartyg. Under året har vi lyckats reducera energikonsumtionen med 21% per resa och CO2-utsläppen har minskat med 19,6%. Vi kommer att fortsätta våra satsningar på att fortgående reducera vårt klimatavtryck, säger Peter Ståhlberg, vd för Wasaline.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)