Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gamla Uppsala Buss hämtar vd från Nobina

GUB:s styrelseordförande Peter Book, t v, och företagets nye vd Stefan von Below. Foto Peter Andersson, GUB.

Styrelsen för kommunägda Gamla Uppsala Buss (GUB) har utsett Stefan von Below till ny vd. Han kommer närmast från posten som affärschef på Nobina Sverige AB. Tidigare har han bland annat varit trafikchef på Nobina Östergötland samt både trafikchef och vd på kommunägda Luleå Lokaltrafik AB.

Stefan von Below tillträder som Gamla Uppsala Buss´vd 15 februari 2023.

– Stefan von Below är en rutinerad ledare med goda referenser och lång erfarenhet från Försvarsmakten och offentlig verksamhet. Detta gör honom väl rustad för att leda företaget framåt i enlighet med våra visioner om ett ännu starkare GUB, säger Peter Book, styrelseordförande i Gamla Uppsala Buss AB.

– Jag är väldigt glad och hedrad över att ha fått styrelsens förtroende att som VD leda ett så fint och välrenommerat bolag som GUB in i framtiden, säger Stefan von Below.

– Det är med en stor portion ödmjukhet och respekt som jag övertar rollen. Men samtidigt med en lika stor portion nyfikenhet och en övertygad målsättning att vi tillsammans skall fortsätta att utveckla såväl arbetsplatsen som kollektivtrafiken för invånare och besökare i Uppsala.

Stefan von Below tillträder som vd för GUB i en period då företaget tillsammans med sin uppdragsgivare ska utveckla och göra resandet i kollektivtrafiken mer attraktiv. Bolaget också har antagit ambitiösa och konkreta mål för att uppnå klimatneutrala transporter där man bland annat löpande sätter in fler elbussar i Uppsalatrafiken.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)