Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Henrik Eng lämnar Scania

Henrik Eng slutar som försäljningsdirektör bussar vid Scania Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Henrik Eng, som i närmare fyra år har varit försäljningsdirektör för bussar vid Scania Sverige, byter jobb. Han lämnar Scania i mars. Rekrytering av en efterträdare pågår.

Henrik Eng går till Volkswagen Group Sverige och blir försäljningschef för Volkswagen Transportbilar i Sverige.

– Jag ser fram mot mitt nya uppdrag, men jag har verkligen uppskattat den roll jag haft på Scania under de senaste fyra åren. Den svenska bussbranschen är en mycket viktig samhällsfunktion, den innehåller mycket kunniga aktörer, genomgår snabb förändring mot elektrifiering och det har varit spännande varje dag, säger han till Bussmagasinet.

Henrik Eng har varit chef för Scanias bussverksamhet i Sverige sedan våren 2019 men är en riktig Scaniaveteran. Han kom till Scania som trainee 2002. Till sitt jobb som busschef kom Henrik Eng närmast från en post som ansvarig för stadstrafikprodukter på Scania Trucks. Under hela sin tid på Scania har Henrik Eng arbetat med försäljning och marknad, om än i många olika roller. Med Södertälje som bas har han arbetat såväl på den europeiska marknaden som Asien och Latinamerika.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)