Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

134 varv runt jorden med tomma fordon

Resenär på väg ombord i ett av Dalatrafiks färdtjänstfordon. Men nästan hälften av den sträcka fordonen kör har de ingen som reser. Foto: Dalatrafik.

Färdtjänstfordonen i Region Dalarna körde förra året en sträcka som motsvarar 134 varv runt jorden utan passagerare. Det är nästan hälften av de tolv miljoner kilometer som färdtjänstbilarna körde totalt, rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

– Det går att göra annorlunda om man har bättre koll. Det är väl okunskap hos dem som skickar ut bilar, säger en yrkesförare som P4 Dalarna talat med.

Abbe Ronsten (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Dalarna säger att det behövs förbättringar i alla led i verksamheten. Vi håller nu på att byta system för hur vi planerar sjukresor. Det system vi har idag är gammalt och gör att personalen i beställningscentralen inte kan optimera planeringen på rätt sätt, säger han till P4 Dalarna.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Malmator skriver på deras hemsida om Sam3001 att ”Första versionen togs i bruk hösten 1982.”

    http://www.malmator.se/system_sam3001.shtml

    Men om något ska bli mindre dåligt måste Dalatrafik börja ha tvåvägskommunikation med förarna. Då får man in förbättringsförslag och och felanmälningar. Det kommer knappast att hända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)