Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny ekonomidirektör i Nobina

Patrik Sjölund är ny ekonomidirektör i Nobina AB.

Nordens största bussoperatör Nobina har utsett Patrik Sjölund till ny ekonomidirektör (CFO) i Nobina AB. Han tog över som ekonomidirektör i en interimslösning i november 2022 och från och med den 6 februari tillträder Patrik formellt rollen som ordinarie CFO.

Patrik Sjölund kommer även i fortsättningen att ingå i Nobinas koncernledning och rapportera till vd och koncernchef Henrik Dagnäs.

Patrik Sjölund har en fil kand i ekonomi från Gävle högskola och tidigare erfarenhet som CFO från flertalet branscher såsom tillverkning och industri, installation, telecom, olja och transporter med tyngdpunkt på internationella roller och komplexa miljöer.

− Efter en ordentlig rekryteringsprocess med flera kompetenta kandidater har jag nu glädjen att meddela att Patrik Sjölund övergår från interim till ordinarie CFO hos Nobina. Detta är en viktig rekrytering för Nobina när vi nu ställer om bolaget från tidigare börsnoterad till privat bolag med ny ägarstruktur. Vi är också i en tid med en utmanande konjunktur och en omvärld som sätter nya förväntningar på Nobina. Patrik har alla de verktyg och erfarenheter som krävs för att tillsammans med våra medarbetare inom finans utveckla vårt bolag in i framtiden, säger Henrik Dagnäs.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)