Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med ägarskifte för Öresundsfärjor

Danska Molslinjens förvärv av färjerederiet ForSea är nu klar. Foto: ForSea.

Danska Molslinjen är nu ny ägare till rederiet ForSea, som seglar mellan Helsingör och Helsingborg. Konkurrens-myndigheterna i Danmark och Sverige godkände nyligen Molslinjens förvärv av ForSea och nu har affären genomförts av parterna.

Det var i november (klicka här) som det blev känt att Molslinjen ville köpa det Helsingörsbaserade rederiet ForSea.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja försäljningspriset.

– Vi tar över ett välskött rederi, och nu ser vi fram emot att lära känna hela verksamheten bättre, så att vi tillsammans kan skapa en kraftfull enhet och stärka den flytbrygga som rutten är, säger Carsten Jensen, verkställande direktör för Molslinjen.

– Molslinjen och ForSea har möjlighet att tillsammans skapa ett starkt rederi som är rustat för grön omställning av danska och svenska färjetrafiken och samtidigt gemensamt utveckla sitt linjenät, säger Kristian Durhuus, vd för ForSea.

ForSea trafikerar färjelinjen Helsingborg – Helsingör och har fem färjor varav två eldrivna och en tredje elfärja på väg.

Molslinjen ägs i sin tur av investeringsfonden EQT Infrastructure V spm för två år sedan köpte den norska transportjätten Torghatten. Molslinjen har i Danmark femton färjor och trafik på nio färjelinjer i Danmark samt till Sverige och Tyskland. Molslinjen äger också det danska expressbussföretaget Kombardoexpressen.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)