Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Satsning på eldriven BRT

En stor internationell satsning på eldriven, uppkopplad och automatiserad BRT startar nu. Foto: UITP.

Ett stort internationellt projekt för BRT (Bus Rapid Transit, superbussar) har nu startat av den internationella kollektivtrafikunionen UITP tillsammans med 45 aktörer i branschen. Syftet är att utveckla nya BRT-lösningar med eldrivna, uppkopplade och automatiserade superbussar. Projektet har döpts till eBRT2030.

– Ett viktigt syfte med eBRT2030 är att visa på utvecklad teknologi och avancerade eldrivna BRT-koncept som kan användas i utvecklingsländer, säger Flavio Grazian, projektledare för eBRT2030 vid UITP.

Arbetet ska bland annat fokusera på resenärsupplevelserna och att förbättra mobiliteten i områden som idag har en svag trafikförsörjning. Arbetet ska bland annat ske genom olika demoprojekt i Europa, men även på andra håll i världen.

Projektet finansieras av EU. Partners i projektet är fordonstillverkare, kollektivtrafikmyndigheter, operatörer med flera.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)