Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL markerar solidaritet med Ukraina

Ukrainas flagga. Foto: Ulo Maasing.

Busshållplatsen utanför ryska ambassaden i Stockholm ska byta namn från Fyrverkarbacken till Fria Ukrainas plats. Sedan tidigare har Stockholms stad ändrat namnet på den närliggande Mariebergsparken till samma namn. Namnbytet är ett av flera sätt för SL, trafikförvaltningen i Region Stockholm, att markera sitt stöd för Ukraina med anledning av Rysslands angreppskrig mot landet.

– Vi har ett ansvar att visa vårt stöd för Ukraina, säger trafikregionrådet Anton Fendert (MP) till Sveriges Radio P4 Stockholm.

Idag, tisdag, kommer trafiknämnden i Region Stockholm också att fatta beslut om att donera bussar till Ukraina för skoltrafik där.

Moderaterna i Region Stockholm lägger också fram ett förslag som innebär att SL ska lysa upp SL-trafikens miljöer och fordon samt flagga i Ukrainas färger, detta i samband med årsdagen av den ryska invasionen.

– När den olagliga ryska invasionen av Ukraina inleddes var vi många som visade stöd för Ukraina och dess folk. Genom att lysa upp kollektivtrafiken i Ukrainas färger i samband med årsdagen vill vi fortsätta visa får helhjärtade stöd även i det symboliska, säger Kristoffer Tamsons (M), oppositionsregionråd och vice ordförande i trafiknämnden i Region Stockholm.

Det var den 24 januari som Ryssland invaderade det fria Ukraina.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)