Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark återhämtning för Stena Line

Stena Danica. Foto: Stena Line.

Bokningarna med Stena Line är nu åter på samma nivå som innan pandemin, rapporterar rederiet. Stena Line driver bland annat färjelinjerna Göteborg – Fredrikshamn och Halmstad – Grenå och uppger att bokningarna ligger över 20 procent över antalet bokningar för sommarresorna, jämfört med förra året.

Störst uppsving har bokning av dagsturer fått, där ligger ökningen ligger på 350 procent i jämförelse med 2022. I januari i fjol kunde Stena Line dessutom se att det totala antalet passagerare mellan Sverige och Danmark fördubblats jämfört med året dessförinnan, och idag ligger bokningsvolymen i stort sett på samma nivå som före pandemin.

Danskarna utgör den största delen av det totala passagerarantalet som reser med Stena Line mellan danska Fredrikshamn och Grenå och Sverige. Allt pekar enligt Stena Line på att denna trend fortsätter framåt sommaren och Stena Line kan redan nu se att bokningar för perioden februari-april stigit i jämförelse med motsvarande månader 2019.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)