Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

20 000 bussförare utbildade i säker körning

Daimler Buses har nu vidareutbildat nästan 20 000 bussförare i säker körning. Foto: Daimler Truck.

För 30 år sedan, 1993, startade nuvarande Daimler Buses vidareutbildningar för säker körning för bussförare i Tyskland. Nu har närmare 20 000 förare gått igenom den specialinriktade utbildningen för förare av Mercedes-Benz och Setra bussar. Utbildningen möttes från början av stort intresse från bussföretag över hela Tyskland. Idag finns den som en del av Daimler Buses serviceprogram Omniplus i Tyskland.

Redan när utbildningen lanserades anmälde sig på kort tid ett 40-tal bussbolag till den. Från början var träningen helt inriktad på turistbussförare, men redan 1994 infördes också en särskild utbildning för förare av stadsbussar.

Nu finns utbildningen i olika former, från intensivkurser om en enda dag ute hos bussföretaget eller i särskilda utbildningscenter för säker körning till tvådagarsutbildningar i Mercedes-Benz eller Setra bussar. Den kan också göras i kundens egna bussar.

Grunden i kurserna är att identifiera risker, undvika farliga situationer och att hantera sådana korrekt om de ändå uppkommer. Många praktiska övningar ingår, likaså detaljerad information om hur föraren kan dra nytta av olika system för förarstöd.

Även skolbussutbildningar erbjuds, både för förare och elever, likaså träning i ekonomisk körning med mera.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)