Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk stororder till MAN

MAN har fått en order pop upp till 100 elbussar till trafikföretaget VHH som är ett av två kollektivtrafikföretag som trafikerar Hamburgområdet. Det andra är Hamburg Hochbahn. Foto: MAN.

Busstillverkaren MAN har fått en order på upp till 100 elbussar till det ena av lokaltrafikföretagen i Hamburgregionen i Tyskland. Ordern från VHH (Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH) är ett ramavtal som gäller stadsbussen Lion´s City 12 E. Bussen har tidigare tilldelats utmärkelsen Bus of the Year 2023 av en internationell jury där Bussmagasinets Ulo Maasing representerar Sverige. De första 48 bussarna ska levereras vid årsskiftet.

Häromdagen kunde vi rapportera att även Mercedes-Benz har fått en stororder på elbussar från VHH (klicka här).

Bussarna från MAN är 12-meters låggolvsbussar, utrustade med sex batteripaket om totalt 480 kWh. Luftkonditioneringen är CO2-driven och därmed mycket miljövänligare än det vanligt förekommande köldmediet R134a.

MAN började serietillverka Lion´s City E så sent som 2020 och har till idag fått order på mer än 1 000 bussar av modellen.

– Men det är bara början, 2025 kommer hälften av de stadsbussar vi producerar att vara emissionsfria. Fem år senare kommer det att vara 90 procent, säger Heinz Kiess, porduktmarknadschef vid MAN Truck & Bus.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)