Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första steget till nytt resecentrum i Västerås

Nu är det klart med de första 95 miljoner som Trafikverket ska finansiera i Västerås nya resecentrum. Illustration: BIG/Playtime.

Nu är det klart att börja bygga Västerås nya resecentrum. De första 95 miljoner kronor som Trafikverket bidrar med till resecentrumet kommer från en regional trimningspott och ska användas för att flytta uppställningsplatser för tåg så att utrymmet för kollektivtrafiken ska bli större i framtiden.

Trafikverket är en av flera finansiärer i Västerås nya resecentrum. De ansvarar för att bygga om bangården och för delar av resecentrumbyggnaden, så som gångbron över spåren med anslutningar till perrongerna och den lilla bron över spår som ska användas under byggtiden. Totalt beräknas Trafikverkets delar gå på cirka 600 miljoner kronor för resecentrums första etapp. Nu är de första 95 miljonerna säkrade.

– Det här är ett stort besked för oss. Västerås stad och Trafikverket har en gemensam ambition om att genomföra Västerås nya resecentrum, det här beslutet visar att Trafikverket är angelägna med att komma igång med projektet, säger Sanna Edling, projektchef Mälarporten.

Detaljplanen för resecentrum väntas antas i kommunfullmäktige under 2023.

– Det är glädjande att arbetet med resecentrums första etapp snart kan börja. Det är viktigt för hela Västmanlands utveckling att kapaciteten hos kollektivtrafiken kan möta de behov vi ser i framtiden, säger Jenny Landernäs (M), ordförande i Regionala utvecklingsnämnden i Region Västmanland.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)